Waar sta ik in Google?

Gratis elke dag een rapportage in je mailbox!

Een belangrijke vraag waar jij je als ondernemer, website bouwer of marketingmanager mee bezig houdt gaat over je positie in Google. We zien dat duizenden keren per dag zoektermen als Rank Checker en Keyword Checker worden ingetoetst in Google. Dit maakt duidelijk dat er behoefte is aan een objectieve manier om de positie in Google te weten te komen.

Elke dag je posities handmatig controleren: de nadelen

Wellicht ben je nu gewend om zelf op zoek te gaan in de resultaten van Google. Dat kan heel eenvoudig door de gewenste zoekterm in te voeren en in de resultaten te speuren naar de eigen website. Hier stuiten we echter op een drietal belangrijke punten die de betrouwbaarheid van deze resultaten beïnvloeden:

  • Cookies die geplaatst zijn bij bezoek aan websites be├»nvloeden de resultaten die worden getoond. Surfgedrag en voorkeuren worden door Google meegenomen in het bepalen van de volgorde van de uiteindelijke resultaten.
  • De locatie waar de zoekopdracht is uitgevoerd. Resultaten worden gefilterd aan de hand van de locatie van het apparaat dat de opdracht geeft. Een mobiel in Rotterdam zal bijvoorbeeld restaurants in de omgeving tonen als topresultaten, waardoor je niet weet hoe je landelijk gepositioneerd bent.
  • De taal van je browser: een gemiddelde Nederlander gebruikt een Nederlandstalige browser, maar in veel bedrijven zie je nogal eens dat er een Engelstalige browser wordt gebruikt. Dat zorgt voor een verschil in posities ten opzichte van jouw doelgroep die een andere browser gebruikt.

Het gebruik van een online Rank Checker en Keyword Checker

Er zijn op internet diverse websites te vinden voor een controle van de posities van je website. Een zoekopdracht naar Google Ranking Check of Google Ranking Tool biedt diverse resultaten om achter je Google positie te komen. Een deel van de controles werkt niet correct, doordat de techniek die de sites gebruiken niet mee gaat in de ontwikkelingen van Google. Ook is er vaak sprake van een verkeerde of onbekende locatie- en taalinstelling. De meest voorkomende foutieve instelling zit echter in de browser, want ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van de lokale Google zoekmachine, wordt er bij de meeste tools een Engelstalige browser gebruikt. Dat heeft met enkele tientallen posities verschil een enorme impact op de resultaten. Een ander nadeel van deze tools: veelal kan er slechts 1 zoekterm tegelijk opgezocht kan worden en er is geen dagelijkse rapportage.
Bij onze uitgebreide test van de opties die worden aangeboden, valt tevens op dat er grote verschillen zitten in de posities die worden opgehaald door de diverse checkers. Dit varieert van een enkele positie verschil, tot tientallen. Al met al blijkt het dus lastig om een betrouwbare Google Position checker te vinden. Door de slechte werking, en beperkingen van dit soort opties, hebben onze programmeurs een innovatieve en slimme Ranking Checker ontwikkeld om achter je daadwerkelijk Google positie te komen. Hoe wij hier zo zeker over kunnen zijn:

  • We hebben in heel Nederland computers die vanuit jouw exacte locatie een zoekopdracht kunnen doen. Voor veel zoektermen kunnen we tevens je landelijke positie in kaart brengen, zonder lokale invloeden. De landelijke positie geeft weer of je overal in Nederland vindbaar bent, of alleen lokaal.
  • We kunnen de taalinstelling per zoekterm correct instellen en zoeken daarnaast altijd met een Nederlandse browser. Dat laatste is uniek en heeft impact op de resultaten qua posities.
  • Voor alle opgehaalde posities maken we automatisch screenshots en bewaren we een lange geschiedenis. Afhankelijk van je wens sturen we je de gegevens elke dag, elke week of elke maand toe via de e-mail.

Gratis: elke dag de Google positie van maximaal 30 zoektermen in je mailbox

Waar staat mijn website in Google? Dat is de vraag die wij graag voor je beantwoorden. In tegenstelling tot de online opties waarbij (onnauwkeurig) scripts voor je op zoek gaan naar je positie, nemen wij de controle nauwkeurig uit handen. Het enige wat je hoeft te doen, is hieronder aangeven voor welke zoektermen je de Google positie wilt weten en je ontvangt automatisch dagelijks, wekelijks of maandelijks een rapportage in je mailbox.

Geerten Schollaart

Klantspecialist

085 - 760 33 32

Vul hier de gegevens in

Verzenden

Bedankt voor je bericht. We nemen spoedig contact met je op.

Volg ons

Bel mij terug

Bel mij terug!

Bedankt voor je reactie. We nemen spoedig contact met je op.